Ko vertas muzikos mokytojo darbas?

Baigusi universitetą, muzikos pedagogikos specialybę, 10 metų dirbau visai kitą darbą. 10 metų net nenorėjau pažvelgti į pianiną.

Įdomu, kad turėjo praeiti tiek metų, kad pagaliau susitikčiau su savo išsvajotu likimu!!! Kiek reikia žmogui pereiti iki kol atsirandi ten, kur esi?

Šiandien, gyvendama Vokietijoje, dirbu savo profesijos darbą. Esu be galo laiminga ir jaučiuosi lyg iš naujo atradusi savo pašaukimą!

Kaip radau svajonių darbą, skaitykite čia.

Nebeturiu laiko net mylimo blogo parašyti, nes visą save atiduodu darbui ir šeimai. Tiesa, svajoju apie ankstyvojo muzikinio ugdymo tinklarasčio rašymą, kur sudėčiau savo įžvalgas, patirtis ir pan.

Taigi, ko vertas tas mano muzikos mokytojo darbas?

Toks gyvenimo stilius

Tai be galo aktyvi profesija. Vienoje pamokoje dainuojama, susipažįstama su muzikos instrumentais, šokama ir dar daugiau. Ir visai nesvarbu, kad kartais galiu būti be nuotaikos ir pavargusi… Privalau “užvesti” klasę, “pakrauti” vaikus, kad jie išeitų ne tokie, kokie buvo. Tad nuolat ieškau idėjų, skaitau, domiuosi klasės valdymo ir disciplinos temomis.

Tai reiškia neretai prarasti savo balsą, blogiausiu atveju, jį imti ir susigadinti

Šiame darbe be galo reikalingas balsas ne tik klasei suvaldyti, bet ir dainuoti. Todėl verta prisiminti diafragmą ir teisingą kvėpavimą. Taip pat, neužmiršti daug gerti vandens.

Jei praradote balsą, puikūs patarimai: www.sveikata24.lt

Muzikos mokytojas turi būti labai lankstus

Kiekvienas amžius turi savo paslaptis, savo priėjimo būdus. Kiekvienas vaikas yra skirtingas ir vertas individualaus įsiklausymo. Be galo didelis menas pamokos įvairovėje suvaldyti grupės dinamiką, sklandžiai pereiti iš vienos dalies į kitą.

Muzikos pamoka, mano giliu įsitikinimu, vieta, kur kiekvienas vaikas turi galimybę pasijausti sėkmingu, laimingu, gerą patyrusiu… tai mano asmeninis siekis!

Muzikos mokytojas pažįsta muzikos instrumentus, netgi žino, kaip jais groti, bet dažniausiai nėra virtuozas

Kai pasakai, kad dirbi muzikos mokytoja, pagrindinis klausimas: “O kuo grojate?”

Iš ties pažįstu daugelį instrumentų, bet, tiesa pasakius, nei su vienu nemoku profesionaliai groti. Daug metų mokiausi pianinu, bet gal 10 metų visiškai negrojau. Dabar bandau atgaivinti savo įgūdžius.

Ką noriu tuo pasakyti?

Kad mokant muzikos nebūtinas tobulas instrumento, -ų valdymas. Aišku, niekas nesiginčys, kad tai tik pliusas, bet, mano galva, dirbant su vaikais vertingesnės pedagogikos žinios ir bendravimo stiprybė.

Muzikos mokytojui neįmanoma atliepti į visų tėvų poreikius

Bus tėvų, kurie įsivaizduoja, kad grupiniuose susitikimuose jų vaikas išmoks groti pianinu. Svarbu paaiškinti savo tikslus, kiek įmanoma anksčiau pristatyti dėstomą programą.

Ankstyvojo ugdymo muzikos mokytojas turi įrodinėti, kad tai svarbus darbas

Pavyzdžiui, aš sulaukiau klausimo: “Ką jūs ten su tais mažiukais veikiate? Mokotės sauskelnes keisti?” Nėra ko pykti, geriau ramiai ir kantriai išdėstyti, kokia didžiulė nauda mažyliams dalyvauti ankstyvajame muzikiniame ugdyme.

Vienoje pamokoje vaikas mokosi dainuodamas kalbėti, ritmiškai žaisdamas save valdyti, judėdamas, tinkamai reikšti emocijas, disciplinuotis ir t.t. Muzikos pagalba ugdomos visos sritys.

Muzikos mokytojas nėra auklė!

Nežinau, kiek iš tų tėvų, kurių vaikai pas mane lankosi, mąsto, kad mes ten ne taip jau ir rimtai dirbame. Kai kurių tėvų akimis, tai dar viena vaiko priežiūros valanda.

Svarbiausia daryti tai, ką esi suplanavęs ir, netrukus išgirsi savo mokinius dainuojant, gražiai, brandžiai bendraujant ir pan. Muzikos mokytojas yra daugiau, nei tik auklė!

Muzikos mokytojui neretai prireikia mokytis tai, ko jis niekada net nesitikėjo

Į šią valandą ateina įvairiausi vaikai, su skirtingais poreikiais. Dažnai prireikia psichologinių žinių, kaip galėtum jam padėti, suteikiant meilės, gal pasakant tinkamą pamokymą, ar paprasčiausiai pagiriant.

Muzikos pamokoje naudojami įvairiausi menai, kaip piešimas ir improvizacinis, laisvas šokis. To niekada nesimokiau! Esi priverstas “suktis”, pasitelkti naujus, nepatirtus dalykus.

Muzikos mokytojui, kaip ir daugeliui žmonių, sunku atsisveikinti

Kai Tavo akyse auga vaikai, tu randi su jais ryšį, išgyveni nuostabių dalykų kartu, nelengva pasakyti “ate!”. Jie tampa brangūs širdyje!

Tai nuostabus darbas!

Tai nėra lengvas darbas, bet dirbant su džiaugsmu ir atsidavimu, tai pats nuostabiausias būdas uždirbti pinigus 🙂 Beje, čia Vokietijoje šis darbas labai vertingas ir gerai apmokamas.

Nuotrauka iš: www.learningsuccessblog.com

Parašykite komentarą