Blogo įrašo pavadinimas: kaip sukurti geriausią

imageYra žmonių, kuriems pavadinimą sukurti vieni juokai, kaip pvz., Viktorijai iš daugiauneivirtuve.lt 🙂 Asmeniškai man nėra taip paprasta. Gal ir Tau ne? Tad šis straipsnelis mums abiems!

Kaip gi pritraukti skaitytoją, kad įlįstų į mūsų rašytą straipsnį? Sukurti gerą, pritraukiantį, sudominantį pavadinimą!

Štai keletas patarimų, kaip gi tą nuostabią antraštę sukurti…

PasidalinkIte paslaptimi!

Žmonėms patinka užuominos. Pažvelkim, kokie žurnalai populiarūs šiandien. Juose pilna idealų gyvenimo peripetijų. Smalsumas viena esminių akį traukiančių akcentų. Bet ką bekurdami, brukštelkite vieną ar kelias įdomybes apie save, tai, kas dar labiau sudomins skaitytoja ieškoti smulkmenų apie jus 🙂 Čia svarbų vaidmenį vaidina puslapis “apie mane“.

Pavyzdžiui, giedresblogas.lt arba įrašas apie pirmąjį Tavo kompiuterį 😉

Pažadėkite atsakymą.

Jei kyla koks klausimas, ką darome? Aš tai ieškau google 🙂 O įsivaizduok, kad žmonės per google atranda atsakymą Tavo bloge.

Pavyzdžiui, “Kokį Vilnių per 4 dienas parodyti savo draugams užsieniečiams?“

Taikykite į asmenybės augimą.

Visi mes norime būti geresni, sėkmingesni, greitesni, įdomesni ir t.t. Tad parašykime, kas yra aktualu ir žmonėms reikalinga, tada tikrai nepralošime!

Pavyzdžiui, apie streso valdymą.

Atskleisk naujovę!

Juk mes nevisažiniai, o ir kiekvieno patirtis tokia skirtinga. Tad dalinkitės savo patirtimi ir atradimais.

Pavyzdžiui, “Tobulos rankinės taisyklės“

Taigi, pavadinimas turi visiškai atspindėti turinį, nes juo kažką pažadame.

Todėl labai svarbu atliepti į lankytojo lūkesčius, kad jų nenuvilti.

Taip pat mokomės vienas iš kito!

Treniruokimės skaitydami kitų pavadinimus ir analizuokime, kodėl vieni ar kiti patraukė išskirtinį dėmesį. Pastebėkime parduotuvių, žurnalų, filmų ir skelbimų afišas. Mokykimės iš paprastų, mus supančių daiktų.

Gerą pavadinimą sukurti irgi yra menas!

Skaitykite: “Kai trūksta įkvėpimo: kūrybiniai būdai naujiems Tavo blogo įrašams“

Šaltinis: blog camp.de

Komentarų: 2 Pridėkite savo

  1. Giedrė parašė:

    Ačiū už nuorodą į mano blogą. Bet ji turbūt įkelta truputį ne ten, kur norėta. Apie pirmąjį kompiuterį dar nerašiau (nors gal ir visai reikėtų?). Šis įrašas – pono Rokiškio. 🙂 O sukurti gerą, kabinantį pavadinimą išties užduotis ne iš lengvųjų. Net ir įgudę intriguoti autoriai dažnai parašę gerą straipsnį ilgiausiai sėdi galvodami, kaip jį reikėtų pavadinti. Taip nutinka ne tik blogeriams. Žurnalistai (kadangi priklausau šiai gildijai, tai žinau) irgi nuolat susiduria su ta pačia problema. Tarkim, vakar parašiau vienam žurnalui apie startuolio “Vinted“ įkūrėją. Interviu buvo smagus, straipsnis, manau, gavosi įdomus, bet ilgai sukau galvą, kaip jį pavadinti. Juk apie šią merginą rašė ne vienas kolega ir visi geri pavadinimai buvo tarsi “užimti“, jau kažkieno pavartoti, o kartoti jų nesinorėjo. Žinoma, taisyklės, taikomos spausdintiniams leidiniams nebūtinai tinka internete (portale, bloguose), kur valdo visagalis Google, todėl yra žaidimai visokiais raktažodžiais, arba clickai. Beje, daug gerų patarimų, kaip sukurti tinkamiausią pavadinimą yra šaltiniuose (tiek bloguose, tiek naujienų portaluose) anglų kalba.

    Paspaudė "Patinka": 1 person

    1. dalyciux parašė:

      Miela Giedre, nuorodą pataisiau! Sorry 🙂 Ačiū už pasidalinimą! Vertingas 🙂

      Patinka

Parašykite komentarą