Brenè Brown. Netobulumo dovanos

http://elknygynas.lt/produktas/brene-brown-netobulumo-dovanos/
http://www.elknygynas.lt

Šiomis dienomis daug literatūros, žadančias netikėčiausius ir labai greitus rezultatus. Mat mūsuose efektyvumas labai patogus reiškinys. Mums reikia trumpų ir paprastų instrukcijų, kad imtume ir su piršto spragtelėjimu akimirksniu, be didelių pastangų pasikeistume.

Bet… Turiu jus nuvilti, ši knyga anaiptol nekalba apie tai! Tiesa pasakius, nesu skaičiusi tokios įkvepiančios savo realumu, gyvomis istorijomis, pavyzdžiais, keisti gyvenimą. Keisti ne per dieną, o kasdien! Tai ilgas, suvokimo ir atsidavimo reikalaujantis veiksmas.

“Būti niekuo kitu, tik savimi, pasaulyje, kuris nuolat stengiasi paversti jus bet kuo, tik ne savimi, reiškia kovoti pačią sunkiausią, kokią tik įmanoma, kovą ir niekada nesiliauti kovojus.“ E.E.Cummings

Kiekvienas iš mūsų siekiame savo vaikams geriausio, tačiau Brenè Brown teigia, kad vaikams negalime duoti to, ko neturime patys. Tik būdami nuoširdūs su savimi, galėsime tokie būti ir su kitais. Tik tai, kaip esame išvystę tokius įpročius, kaip drąsa, užuojautą, tarpusavio santykių kūrimą, save vienaip ar kitaip vertiname ir tai įtakoja viską, kas aplinkui mus. Nuo mūsų požiūrio į save, priklauso, ar gyvename iš ties tikrą, savo gyvenimą!

Vietoj paskatinimo mąstyti pozityviai, kas šiais laikais madinga, B.Brown skatina pripažinti ir priimti savo baimes, jas išgyventi, kad galėtume patirti tikrąjį ir besitęsiantį gyvenimo džiaugsmą. Beje, nuolat nepasitenkinusiems ir besiskudžiantiems trūksta kasdienio įpročio – DĖKINGUMO!!! Mat būti dėkingu yra kiekvieno brandaus asmens pasirinkimas. O kad galėtume rinktis šį gėrį, reikalingas įkvėpimas. Ieškokime šaltinio iš kur galėtume semtis ir būti įkvėpti. Taip pat kurkime ir žaiskime, nes tai atveria gyvenimo spalvas.

Knygoje mokslininkė paliečia daug aktualių kasdienybėje temų. Viena jų, ką reiškia būti autentišku. Esą mes dažnai atsisakome būti savimi, nes bijome kitų blogos nuomonės apie mus. Staiga netyčia atsivėrus apima gėda. Tad autorė drąsina, pirmiausiai, BŪTI, o tik po to DARYTI. Pasak autorės, būti autentišku, reiškia pasirinkti būti savimi, kaip gyvenimo stilių. Ir tai yra viso gyvenimo procesas, suteikiantis džiaugsmo ir prasmės.

“Autentiškumas reikalauja gyventi ir mylėti iš visos širdies – netgi tada, kai būna sunku, kai kovojame su gėda ir baime, jog esame nepakankamai geri, o ypač tada, kai mūsų džiaugsmas būna toks didelis, kad bijome sau leisti jį pajusti.“ 84 psl.

Rekomenduoju kiekvienam ieškančiam savęs ir norinčiam asmenybinio tobulėjimo, o ypač džiaugsmo ir pasitenkinimo.

Skaitantiems angliškai Brenè Brown tinklaraštis.

Daugiau informacijos:

Netobulumo dovanos. Brenè Brown
Anglų k.: The Gifts of Imperfection
Leidykla: “Abigailė”, 2014 Vilnius
192 puslapiai
Vertėja: Kęstutis Choromanskis

Knygą vertinu 5 balais iš 5

Parašykite komentarą